Tiny Bunny ! ✿*•.¸✫ᏁᎬᎠᎠᎽ ᏁᎪᎠᎥᎪ✫¸.•*✿: Oh! Braces.

Thursday, April 21, 2011

Oh! Braces.

Photobucket
me,kak emma n pija

Salam n slm sjhtera.
sorry kalau x dapat follow followers yang baru balik sebab baru lepas wat surgery BRACES kat klinik,hanya ALLAH yg tahu betapa sakitnye..:.( ni bukan kali pertama pakai,sebenarnye kena dtg sebulan sekali tapi kali ni kena cabut gigi LAGI sebab gigi bongsu tumbuh.

sekarang ni mulut kena sumbat dengan kain kapas,n terasa lagi biusnye,x boleh bercakap sekarang,S A K I T ! DR cakap dia koyakkan ape tah,saya x faham.koyakkan gusi kot.lol.tak tahu.

mula2 kena bius then dia tonyoh ape tah kat gigi ala..yg ngilu tu,lupa lah.
then dia tonyoh2 dengan besi untuk patahkan gigi bongsu yang nak tumbuh tu.
tahu tak betapa sakitnya bila kena patah gigi?? eh..x sakit lah..-.-' x sakit langsung pun sampai berdarah2 mulut :.(

ok la.nak rehat dulu,dah baik baru Ned BW k :)

salam.. :) (0o)v

UPDATE : nak cerita lagi boleh ? :[ hehehe..

mase DR cakap kena buat surgery tu kan nad ckp dlm hati YaALLAH.. ape lg la dia nak buat dgn mulut ak ni.. uhuk2,tapi kena bayar RM600 lagi..
erk..speechless.. kesian mama papa.. :.( then terpaksa teruskan,kalau tak bracess kena bukak,oh x nak. nak gg cantik jugak,xnak bukak,

then dia cakap nak wat surgery sebab nak patahkan/cabutkan gigi bongsu yg tumbuh melintang kat belakang sekali tu,nad cakap "patahkan/cabutan" sbb Dr ade patahkan gigi nad macam dia tonyoh2 tu la kan n cabutkan pun ade gak,mula2 dia patahkan terasa serpihan2 gigi hancur dalam mulut,then dia cabut.

ok..kalau nak tahu lebih lanjut lagi baca lah komen nad kat entry ni k :)

10 comments:

hakim said...

SO GOREGRIND!

Wani said...

koyak gusi ?? aiyoyo

Sharifah Nur Aina said...

fuhh baca pun mcm terasa sakit.

Neddy Nadia Najib's said...

kim: -.-' nak tahu tak? mula2 dia tonyih2 dengan besi saiz normal,lepas tu dia mintak nurse "nurse bagi besi yang paling besar nurse" pergh!! kat situ nak pengsan dah rase !

Neddy Nadia Najib's said...

wani: tangan kite shaking tau mase tu,sakit, redho je smlm :.( uhuk2.

Neddy Nadia Najib's said...

sharifah: huhu.. yeke? sorry la.. wat awk terasa sakit..keh3. byk kot ubt kena makan, rahang mulut semalam x boleh tutup rapat ,x boleh,dah try,mmg x blh,sbb dia patahkan n cabut gg yg blkg.serius.x boleh tutup mulut,ternganga je,ckp pn x jelas,then smlm makan ubt n terus tido kan then terjaga dlm kul 2 tu sekali rahang/mulut dah tertutup..mula2 x sedar lg dah tertutup.dah persan tu bkn main suka lg,hhu.pipi tersa bengkak,DR ckp normally nnt separuh muka akn bengkak dlm mase smggu.. :.(

aimi shahida said...

nanti pas da buang braces ,
gigi da lawa , yeahh :)

Neddy Nadia Najib's said...

aimi: huhu,insyaALLAH, hopefully la, thanks :)

Mr. TN_SkY said...

Salam..ahah..baca sal braces nie..teringat mmber serumah SkY..seksa bebeno time jmpe doktor :-D

HANTU DAN DIMANA RELEVANNYA TERHADAP KITA

Neddy Nadia Najib's said...

Mr. TN_SkY: wasalam :) yep2.mmg sakit woah.. ase cm trauma j bila jmpe DR T_T

Copyright © 2010-2011.Segala Yang Tercatat diatas semuanya Hak Milik Neddy Nadia Najib