Tiny Bunny ! ✿*•.¸✫ᏁᎬᎠᎠᎽ ᏁᎪᎠᎥᎪ✫¸.•*✿: Chocolate Cheesy Oreo Truffles in the making..

Saturday, April 23, 2011

Chocolate Cheesy Oreo Truffles in the making..

Assalammualaikum n hello ,semalam Ned buat Chocolate Cheesy Oreo Truffle,
Ned nak kongsi kat readers cara2 dia,kos dia dalam RM31 ringgit,Ned beli kat Giant.
ok bahan-bahanye adalah..

Oreo 3 packets *better guna oreo sebab senang nak remove cream tu) (tak sampai RM10)
Cream cheese. (dalam RM10 camtu)
Coklat Masak/Cooking Chocolate(any brand/semi sweet or dark chocolate) (pun tak sampai RM10)
Coco powder (untuk topping*sukahati nak letak ke tak nak : ) )



cara-caranya..


1) Buang cream oreo tu.



Hancurkan dia *saya guna blender separuh,and hancur dalam plastik separuh



Campur Cream cheese sekali dalam oreo yang dah dihancurkan tadi tu.



haa..da campur tu uli bagi rata,uli jangan tak uli.. :D
then dah abes uli tu masukkan dalam peti ais dalam mase 30minit.



lepas tu cairkan coklat masak.



then buat bulat2 macam atas ni :D



then celupkan yang bulat2 tadi dengan coklat yang dah cair/masak tadi.



ok,lepas tu letak dalam cup,xnak letak pun xpe.
then masukkan dalam peti lagi dalam 30minit.


siap!

tak terlalu manis.

CUBA LAH! senang kan ? :)
SELAMAT MENCUBA :)

Salam..(o.0)v

34 comments:

aqinara said...

waa..
nak rasa... buatkanlah untuk aku nad :P

acan ketot said...

mcm mnes jew..
x mnes ek??

teha said...

wah ! sdep nye :)

jaja said...

nak buat nak buat.. hhhe excited :)

wanaisyah said...

sayaa nak ! tapau skit :p

Neddy Nadia Najib's said...

dayang: buatlah sedap tau :) x manis sgt pun,arini2 aku makan wat dessert :P hehe

Neddy Nadia Najib's said...

acan: x manis la syg.. :)

Neddy Nadia Najib's said...

teha: yup2 sedap >.< try la try lah ! :)

Neddy Nadia Najib's said...

jaja: buatlah ..nnt post kat blog k : hihihi :)

Neddy Nadia Najib's said...

ecah: dah tapau kt utik da :p hehehe

Solihin Zubir said...

boleh jugak kalo nk wat hantaran kawen ni... hehehe...

Neddy Nadia Najib's said...

Solihin : boleh3.. hihi.snng n mudah j..:) x leceh lgsg :)

Miza Yusof said...

menarik ! mudah dan senang. nanti nak cuba :)

Jemput ke:
1. Blog Miza Yusof
2. Miza Yusof & Photo Blog

JIJI YU said...

muahah gentel ngn tangan camtu je..

~i.d.a.y~ said...

blog u comel la.. i suka.. and i follow too ^^

►AdamXis◄ said...

assalam...sedaknya...nak sikit boleh?...senang jer buat...fuuhhh rasa nak tunjuk kat mak jer sruh buatkan masa time raye...huhuhu

Neddy Nadia Najib's said...

miza: cuba lah cuba lah cuba lah :) huhu

Neddy Nadia Najib's said...

jiji yu: yeah yeah yeah.. gentel cam gitu je..kalau nak mudah lagi gentel la dgn kaki.. muhahahahah!! gurau2! -.-'

Neddy Nadia Najib's said...

~i.d.a.y~ : terima kasih dear :)

Neddy Nadia Najib's said...

►AdamXis◄ : yep..snang n sedap2..nak? eh buleh je :) huhu.nanti saya pun nak buat lagi :)

manggosteen said...

tak suke betul la entry ni..jeles betul tgk cekelat tu..huh.,.

nik lan nik mat said...

alaa..nak jgk...nak jgk

hans0 said...

saya pandai buat kek batik..harhar

Dinie Syasya said...

tersangatlah mudah..ayuh kita reramai mencuba..x lama lg raya..kehkeh.puasa pun belum lg kan.:)

ice cream said...

waa..cm sedap je..nak cuba ler..huhu

shah said...

ehhh...nak cream oreo tu...ade simpan lagi x?

Neddy Nadia Najib's said...

manggosteen: kih3!! jeles? cian dia :D huuhuh.. :)

Neddy Nadia Najib's said...

nik lan nik mat : nak?boleh je..huhuuh.. buat la,snng je... :)

Neddy Nadia Najib's said...

hans0: hohohoh..wah2.. bgus2.. cedapnye kek batik~ >.<

Neddy Nadia Najib's said...

Dinie Syasya: hihi,yup2..sgt mudah dan snng :) jom mari beramai2 buat :)

Neddy Nadia Najib's said...

ice cream :cedap..nnt da siap letak ice cream ats tu.hohoho :D

Neddy Nadia Najib's said...

shah: ade ade ade.. dlm perot :D hohohoho :)

ciknabil-a said...

sedapnya.. nak sikit? huhu..

Benrauf said...

bernafsu tengok. terus aktif kelenjar air liur aku. bookmark dulu. ada masa nak try buat.

Copyright © 2010-2011.Segala Yang Tercatat diatas semuanya Hak Milik Neddy Nadia Najib