Tiny Bunny ! ✿*•.¸✫ᏁᎬᎠᎠᎽ ᏁᎪᎠᎥᎪ✫¸.•*✿: TUTORIAL!

Thursday, April 7, 2011

TUTORIAL!

Dengan lafaz Bismillahirahmannirahim..:)
Untuk pertama kalinya anak Najib nak buat 1st tutor..wuwuw..orang lain dah beriban2 dah buat tutor,saya baru 1 tutor! wuwuwuw ! sedih pulak T_T
ni sebab saya dah takde keje dah la kan.sebab saya dah HABIS EXAM DAH LA KAN..ahaha..:p
ok! tutor ni cara2 nak buat background kat entry post korang macam nad punya ni :)


1. Log in -> Dashboard -> New Post Anda :)

2. Pastikan semasa kod ini di paste, new post anda dalam keadaan 'edit html' BUKAN 'compose'
*Ini untuk mengelakkan code warna dicopy sekali.:)

<div style="background:url(Link gambar disini) no-repeat;">

Taip segala entri untuk blog anda disini.

</div>

* Letakkan link gambar pada tulisan biru
* Jika anda menggunakan gambar bersaiz kecil, sila buang no-repeat.
* Taip apa sahaja entri anda seperti biasa dalam kawasan merah.
Atau kalau hendak lebih mudah, buat apa sahaja entri, tetapi ending mesti ada
*Sudah siap, publish n lihat hasilnya oke? :)

Tutor ni nad belajar dari blog Cik Lyssa :)

SORRY INI JE YANG ADE.. BAHAHHAHAHA!




LARIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P SORRY SORRY SORRY :(

5 comments:

pyQa said...

ko tipu...aku tk jadik pon wt...

Neddy Nadia Najib's said...

ko x gheti !

pyQa said...

aishh...tak jadik tak jadik...ko tipo...

Neddy Nadia Najib's said...

jadik ler! ak pukul acap ko kang ! haaa... biaq p la x jadik ! ak jadi je buat..ni ha..cek nak habaq mai.. url background tu adress background yg ko nak tu..ko tekan view image la kt gambo yg cute2 yg ko pilih tu..lopeh tu ko copy adress background image yang ko nak tu then paste kt stu..faham x cha?

maizatul Khalil said...

thanx utk tutorial centrekn header..tutorial u y btol2 menjadi :).sy bru blaja buat blog..tq

Copyright © 2010-2011.Segala Yang Tercatat diatas semuanya Hak Milik Neddy Nadia Najib