Tiny Bunny ! ✿*•.¸✫ᏁᎬᎠᎠᎽ ᏁᎪᎠᎥᎪ✫¸.•*✿: DOA-DOA MENGHADAPI PEPERIKSAAN

Tuesday, April 12, 2011

DOA-DOA MENGHADAPI PEPERIKSAAN

Assalammualaikum reader n kawan2 sekalian..
korang semua busy study kan sebab final nak dekat kan.
so Nad post kan lah doa2 yang Nad amek dri websites ni :) korang amalkan lah ye .. :)
Nad nak ucapkan Selamat menduduki exam, study smart, good luck.. i wish all the best to all my friends yang rasmi mahupun tidak rasmi di fb mahupun blog.. ops2! termasuk lah sepupu sepapat ku :') hohoho :)
GOOD LUCK ! CHAIYOK2!! ALL THE BEST MY DEAREST FRIENDS!


Doa agar dikurniakan kefahaman yang baik dan ingatan yang sempurna sewaktu menelaah matapelajaran:

(DIBACA SEBELUM MENGULANGKAJI PELAJARAN SAMADA DARI BUKU ATAU NOTA)


(Allahummar zuqna, Ya Rabbi fahaman nabiyyiin, wa hifzaal mursaliin,
wa 'ilhaamal malaikatiil muqarrabbin, fii 'aafiyaati, ya Arhamar raahimiin
)

Maksudnya: "Wahai Tuhanku, kurniakanlah kami fahaman nabi-nabi dan hafalan para rasul
serta mendapat ilham dari para malaikat yang hampir denganMu,
juga kurniakanlah kami kesihatan Wahai Tuhan Yang Amat Pengasih"

Doa sebelum masuk kelas/dewan peperiksaan


(Wa hai yi' lanaa min amrinaa rashadaa)

Maksudnya: Ya Allah, persiapkan kami mengenai dengan urusan kami dengan petunjukMu)

Doa sewaktu lupa semasa menjawab soalan


(Subhaa na man laa ya naa mu wa laa yas huu
Allahumma zakkirnii maa nasiit
) 3 kali

Maksudnya: Maha Suci Tuhan yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lalai,
Wahai Tuhanku, ingatkanlah aku apa-apa yang aku lupa)

Doa memohon kejayaan cemerlang -
dibaca sebelum tidur setiap hari sehinggalah keputusan peperiksaan diumumkan.

(Allahumma inni as-alukal fauza 'indal qadha
wa manaazilasy syuhada wa 'ai syas su 'a da'
wan nasra alaal a'daa')

Maksudnya: Ya Allah Kami memohon kejayaan dalam setiap ketentuan, tempat para syuhada'
dan kehidupan orang-orang bahagia serta kemenangan mengatasi musuh

..........................................................................................................................................................

senyumlah ahai cik mek molek..hoho


4 comments:

misscha said...

salam,

jemput ke blog baru saya....

http://misscha-cecite.blogspot.com/


tq :)

sherah said...

goodlak dear!tamo ain lipstik lagi k :P

Neddy Nadia Najib's said...

misscha: waalaikumusalam :)
ok..tq :)

Neddy Nadia Najib's said...

kak sheerah :tysm :) ehehehe >.< :p

Copyright © 2010-2011.Segala Yang Tercatat diatas semuanya Hak Milik Neddy Nadia Najib