Tiny Bunny ! ✿*•.¸✫ᏁᎬᎠᎠᎽ ᏁᎪᎠᎥᎪ✫¸.•*✿: Alahai Braces..(lagi)

Wednesday, June 22, 2011

Alahai Braces..(lagi)


with my nyahh..auch~ :D
(zaman kanak2 ribena..-mase form 5-)

Assalammualaikum n selamat sejahtera..Siapa pakai braces? angkat tangan ! hahaha tak lawak..
meh sini meh dengar meh sape2 yang tak pakai braces ke yang otw nak pakai ke yang dah pakai ke.. krooh~zz..

tak tahu nak start dengan ape. straight to d point la ey..

Haritu ade appointment dengan Dentist .. rasanya dah sebulan dah kot appointment tu,
Dr tu cakap ade gigi geraham bongsu Ned tumbuh kat dalam gusi belah KANAN..
then Dr tu cakap.. kena buang(operate) sebab kalau biarkan nanti x lawa dah gigi and braces tak jadi ape dah nanti kalau gigi bongsu geraham tu tumbuh,
so nak taknak kena buang lah kan. haaa... dah la sakit nak mampus! injek sana injek sini ! then kena bayar RM600! hoi !!! 600 tu !! masyarakat~~~gua bukan anak Dato..gua anak org yang dah pangkat atok..=/

haa!! tu appointment sebulan yang lepas.. NOW!! appointment yang baru2 pulak ni.. Dr check,cuci,pasang braces baru then dia cakap lg "ade gigi geraham bongsu pulak yang tumbuh kat belah kiri, kena buang lah macam haritu.. "ok dalam hati... aku rasa nak pengsan n rasa nak baring kat atas highway! dengan muka cover aku sambil aku cakap " oh yeke..erm...cabut lagi ke Dr?"
Dr tu cakap "ye cabut lagi macam haritu,sakit ke cabut haritu?"
lalu saya pun menjawab "SAKIT DR!! SAKIT....."
Dr tu cakap "takpe..lama2 dah tak sakit dah kan...?" -.-'

kena cabut lagi???? so maknanya kena bayar lagi RM600 ringgit!!
TOTAL BUAT BRACES SETAKAT NI DAH 5 RIBU LEBIH !! kesian mama papa..hmmmm...
takpe,,nanti adik dah kerja nanti adik belanje mama papa gigi palsu ok :)

bak kate kak azi.. "habis semua Dr tu nak buang gigi ned, tinggal braces je la..."
kuang hajor punya kak azi..!!!

*Dr tu sangat baik actually,dia mengamalkan surah2 dan ayat al-quran semasa buat mende alah tu ler... mama yang cakap sbb mama dgr .so tak sakit sangat pun.mama yg cakap.sebab mama bandingkan mase dia g klinik lain.[hahahaha]

ok..adios.. salam pantai timur~~ >.<

2 comments:

: : sang drama king : : said...

: : fom 5 ?

eh , mcm x pcya laa~

:D

.:wawa::awlas:. said...

braces cool~~ ;p

Copyright © 2010-2011.Segala Yang Tercatat diatas semuanya Hak Milik Neddy Nadia Najib